Patricia

Ik ben Patricia Hof, de leerkracht van groep 8. In januari 2019 ben ik op de Don Bosco gekomen door mijn laatste stages van de PABO. Nu mag ik met veel plezier lesgeven aan de oudste leerlingen van de school. Ik doe mijn best om ze klaar te stomen voor de volgende stap in hun schoolcarrière: de middelbare school. Samen verbreden we onze kennis over allerlei verschillende onderwerpen, van rekenen tot wereldoriëntatie en van algemene kennis tot spelling. Daarnaast vind ik het sociale aspect ook heel belangrijk. We maken er samen een mooi jaar van. Een boek lezen, film kijken of gezellig op stap met vrienden zijn bezigheden die mij vrolijk maken!

Lucie

Mijn naam is Lucie Luten-Fransen. In 1991 ben ik afgestuurd aan de PABO te Zwolle. Na 12 jaar gewerkt te hebben op de Phoenix te Zwolle, werk sinds 2012 met veel plezier op de Don Bosco. In 2016 heb ik hier mijn 25- jarig jubileum mogen vieren.  In al die jaren dat ik nu werk heb ik in bijna alle groepen gestaan. Dit jaar werk ik twee dagen in groep 8 en ben ik één dag in de week ambulant en kun je mij in alle groepen tegen komen. Ik ga nog steeds met veel enthousiasme naar mijn werk en vind het prettig om met ouders en kinderen in gesprek te gaan. Ik ben iemand die niet in problemen denkt, maar graag in oplossingen. Mijn motto is: samen komen we er zeker uit.  Daarnaast vind ik dat je met de juiste doses humor een heel eind komt. Ik woon samen met mijn man en 3 zonen in Steenwijkerwold. In mijn vrije tijd mag ik graag fietsen, een boek lezen of lekker tv kijken.

Kayleigh

Ik ben Kayleigh Soer, leerkracht van groep 6/7. Ik woon nog lekker bij mijn ouders thuis in Steenwijk. In mijn vrije tijd lees ik graag een boek of spreek met familie en vriendinnen af om lekker te kletsen. Ik ben in 2018 afgestudeerd aan de Pabo en werk sinds vorig schooljaar met veel plezier hier op school. Mijn motto is een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, dat geldt ook zeker in de klas. Het harde werken moet worden afgewisseld met een leuk grapje of spelletje waarbij we plezier kunnen maken met elkaar.

Celina

Mijn naam is Celina Elsinga. Ik heb vorig jaar stage gelopen op de Don Boscoschool in groep 3-4. Dat ging zo goed dat ik ook graag dit jaar mijn eindstage als WPO-student op de Don Boscoschool wil afronden. Naast een academisch onderzoek rondom thematisch onderwijs geef ik met veel plezier les aan de kinderen in groep 4-5. In mijn vrije tijd korfbal ik graag of spreek af met vriend(inn)en.

Femmie

Mijn naam is Femmie Dokter. Ik heb 2 kinderen en werk sinds 2002 op de Don Boscoschool. Nog steeds ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. In mijn werk vind ik het belangrijk om kinderen goed te horen en te zien. Samen met de kinderen en collega’s wil ik er elke dag weer een plezierige, leerzame dag van maken, met op zijn tijd een grapje tussendoor. Naast mijn werk vind ik het leuk om in de zomer een terrasje te pakken en in de winter de schaatswedstrijden in Thialf te bezoeken. Ook mag ik graag een stedentrip doen, shoppen, naar theater en concerten gaan.

Greetje

Ik ben Greetje Dekker-Nijholt; getrouwd en heb drie volwassen zonen en woon in Tuk. In 1977 ben ik als kleuterjuf in Steenwijkerwold terecht gekomen en met een onderbreking van 8 jaar heb ik altijd op de Don Boscoschool gewerkt. De helft van de tijd als kleuterjuf en de andere helft in groep 3-4. Het komend schooljaar is voor mij een nieuwe uitdaging omdat we nu in een 1-2-3 combinatie werken. Hierin begeleid ik voornamelijk de groep 3 kinderen. Ik geniet het meest als ik zie hoe kinderen na wat oefenen iets onder de knie krijgen. De jonge kinderen geven mij heel veel energie.

Anika

Mijn naam is Anika Vaartjes en ik ben vanaf september 2014 werkzaam op de Don Bosco. Na een aantal jaren groep 3-4  ben ik dit jaar voor het eerst bij de kleuters te vinden in groep 1-2-3. Ik vind het prachtig om kinderen iets te leren, hun talenten te ontwikkelen en ze te helpen bij hun algemene ontwikkeling. Ook ik leer elke dag; over mijn klassenmanagement, maar ook van de verschillende (meningen van) kinderen en collega’s. Daarom ben ik ook blij dat ik Opleider in de school ben en begeleid ik daarom onder andere de WPO student. Ik vind het leuk om studenten te begeleiden en hen te laten zien wat voor prachtig beroep wij hebben. Daarnaast ben ik ICT-coördinator en zit ik namens het team in de Activiteiten Commissie van de school. Leuke, uitdagende taken waarbij ik naast het lesgeven een bijdrage kan leveren aan de schoolontwikkeling.

Corine

Mijn naam is Corine Plat. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Al vanaf mijn eigen kleutertijd wist ik dat ik later ook voor de klas wilde staan. Vanaf 2007 heb ik het geluk te mogen werken op kbs Don Bosco. Mijn passie en liefde voor het jonge kind mag ik hier sindsdien inzetten in de groepen 1, 2 en 3. De afgelopen jaren heb ik mij hiervoor ook verder kunnen specialiseren tot ‘specialist Jonge Kind’. Het afstemmen op de behoeftes en interesses van de leerlingen maakt dat elke dag weer een nieuwe uitdaging is. De twinkeling in de ogen van de kinderen wanneer zij iets nieuws onder de knie krijgen is daarbij voor mij de grootste beloning. Verder ben ik op onze school ook academisch onderzoekscoach. Ik begeleid onze WPO-student bij het doen van onderzoek binnen onze school.

Petra

Hallo, ik ben Petra Hof. Ik ben 46 jaar en woon in Hoogeveen. Wij zijn een gezin van vier, met mijn man en 2 kinderen ( van 18 en 16 jaar). Op school ben ik werkzaam als onderwijsassistent. Ik begeleid kinderen die extra ondersteuning nodig hebben op allerlei gebieden. Dit is vaak individueel maar ook  in kleine groepjes.

Annemarie

Mijn naam is Annemarie Frederiks. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Zwolle. Ik werk sinds 1995 met veel passie in het onderwijs. In verschillende groepen heb ik lesgegeven en sinds 2000 ben ik intern begeleider op De Vlieger in Zwolle. De afgelopen 19 jaar heb ik veel kennis en ervaring in het begeleiden van de leerlingenzorg in het basisonderwijs opgedaan. Ik coördineer o.a. extra ondersteuning aan leerlingen die dat nodig hebben en streef hierbij naar duidelijke communicatie en afstemming met ouders en externe partijen. Veel energie krijg ik van het doelgericht coachen van leerkrachten op pedagogische en didactische vaardigheden. Door middel van samenwerken, verbinden en inspireren wil ik bijdragen aan het geven van goed onderwijs. Sinds vorig schooljaar val ik met heel veel plezier in als IB-er op de Don Boscoschool. In mijn vrije tijd geniet ik van de sportwedstrijden van mijn kinderen, lees en wandel ik graag en vind ik het fijn om op stap te gaan met vriendinnen.